Ca şi cum…

Posted on

Bună seara, străine.

Nu spune nimic, priveşte-mi doar felul în care mă mişc în preajma ta, ca şi cum…

Ca şi cum ne-am şti de o veşnicie şi înc-o noapte. Îţi voi întoarce un zâmbet cald, de „bun venit acasă”. Şi-o să te rog să mă strângi cu putere în braţele tale de parcă ar fi o revedere. Şi să iţi iei zâmbetul de pe buzele mele cu gura ta flămândă şi fierbinte.

O să îmi dezbrac rochia fiindcă nu are ce caută în decorul creat între noi, o să o auzi cum cade de pe mine dincolo de uşa care ne desparte şi o să îţi apar cuminte într-un tricou lung şi în tălpile goale. O să-mi ridic părul de pe ceafa aburită şi chinuită de văratica seară şi o să mi-l prind cu un cârlig de prins rufe. De fapt cu două, ca să îmi eliberez şi fruntea. 🙂 O să îmi spăl cu grijă mâinile şi o să pun de cafea. Poate că o să te întreb şi dacă ţi-e foame. Tu nu spune nimic, ştiu că vrei să mă asculţi turuind ca o vrabie gureşă dupa ploaie. O să ştiu că ţi-e foame de mine. Aspră foame. Nu o să te întreb cât de dulce bei cafeaua fiindcă o să ştiu. Sau o să ghicesc. Sau o să greşesc. O să mă atingi în treacăt cu palma peste fund, ca într-o mângâiere pofticioasă. O să îţi zâmbesc iar, dar va fi un zâmbet care mă promite. Ţie, străine…

Prefă-te că mă ştii, că sunt previzibilă ca luna ce răsare sigur, chiar de ţi-o ascund norii. Ochii tăi însă mă sorb. Cu patimă, cu pofta celui ce nu ştie…

Priveşte-mă măcar o clipă cu ochi de iubit întors acasă, ce-şi cară în bagaj cumplitul dor pe care se teme să îl strige şi pe care îl ascunde îndărătul poveştilor adunate. Şi-ntreabă-mă cum mi-a fost fără tine. Nu o să te mint, fiindcă o să îţi arăt. Mâinile mele fremătânde îţi vor desena cercuri largi pe spatele tău frumos. În cercul acela desenat îmi voi lipi tremurul de sub tricou. Şi degete neastâmpărate îţi vor rătăci orice început de gând. Tot cu ele te voi ademeni să îmi adulmeci dorinţa.

Dacă îţi e mai uşor, închide-ţi ochii, străine. Iubeşte-mă de parcă ti-aş aparţine. De parcă, a fi ” a ta”, nu ar însemna decât asta: că sunt a ta. Fără tristeţi, fără aşteptări, fără întrebări, fără răspunsuri. Eu. Ţie. A ta.

Sărută-mă… Apoi pleacă.

14 responses »

 1. deosebit de frumos . lasa-ma sa nu mai spun nimic…….

  Apreciază

  Răspunde
 2. Ma bucur ca existi ……

  Apreciază

  Răspunde
 3. In greaca irina (irini )insemna pace , ceea ce ma duce cu gandul la o pace interioara .

  Apreciază

  Răspunde
  • Stiu, stiam asta.
   Iti multumesc pentru lectura randurilor mele. Mai vino.

   Apreciază

   Răspunde
   • De fiecare data cand scrii sunt alaturi de tine , nu comentez deorece nu vreau sa disturb vibratiile gandurilor tale . ma iarta daca am sa te citesc din umbra……..

    Apreciază

    Răspunde
    • Nu le disturbi, nu faci decat sa imi aduci bucurie spunandu-mi aceste cuvinte. Daca ai fi barbat ti-as agata un zambet la rever, iar daca ai fi femeie ti-as pune zambetul meu de multumire dupa ureche, ca pe o cireasa coapta de mai. Dar fiindca esti cititorul meu iti pot spune doar ca scriu fiecaruia in parte, fiecarui suflet ce isi face vreme si rabdare sa ma citeasca. E tot ce am nevoie sa fiu bucuroasa.

     Apreciază

     Răspunde
 4. in ceea ce scrii regasesc o parte din mine . Ai multe de spus si multe altele ce nu pot fi exprimate prin substanta cuvintelor , pe care le intuiesc sau doar incerc……

  Apreciază

  Răspunde
 5. ca si cum…, ca si cand…

  Apreciază

  Răspunde
 6. In cercul acela desenat imi voi lipi tremurul…
  Minunat!

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: