Nu acum…

Posted on

O, nu acum!

Nu e cel mai bine sa se intample acum. Abia am poposit din tinutul negurilor. Mi-a fost drumul greu, cu carari frante cand nu ma asteptam. Si se intuneca drumeagul la mijloc de parca ar fi curs smoala draceasca de peste tot.

Dar am razbit in lumina si m-am oprit pe o piatra sa imi regasesc rasufletul temator. Inca imi bate inima copilareste, sub teama negandita de intunericimea zilelor. Noptile, nu! Ele sunt prielnice temerilor mele fiindca am luna prietena calda si nedezmintita. E de-ajuns sa clipeasca o data, sfielnica si lenesa, si umple totul de atata lumina cat ii trebuie inimii sa nu bajbaie.

Am regasit cararea cand ma asteptam mai putin, asa rupta cum era, i-am recunoscut batatorirea de pasi pierduti cu atata vreme inaintea peregrinarilor mele. Si unde crezi ca am regasit-o?

Sub Tei.

Da, acel Tei. Din Iasi, din Copou. De ce nu m-oi fi dus eu mai devreme? De ce am intarziat? De ce am uitat?

Nu mi-a mai ajuns fata sa imi pictez tot zambetul si lumina ce m-a invaluit, asa incat am inceput sa radiez de jur-imprejur facand umeri sa se ridice a mirare sau ochi sa isi faca popas de-o clipa pe incantarea mea. Mi-e bucuria tainica si umilinta pioasa.

Dar nu acum! Te rog…

Nu ma indragosti acum de tine! M-as fastaci si ma tem ca m-as comporta atat de pueril… Mai lasa-ma sa cresc. Nu-s pregatita sa car dupa mine iar un dor mai mare decat mi-s toate amintirile nascute din doruri. Abia ce am iesit in lumina… Lasa-ma asa, neindragostita.

Nu acum, inca stau pe piatra si imi astept rasufletul ratacit in desisul padurii. Va ajunge el candva.

Te rog…

12 responses »

 1. Pingback: O şosetă bleu şi una verde | Iubesc Viaţa

 2. chiar nu vrei acum, Irina? 🙂

  Apreciază

  Răspunde
 3. Scrieți tare frumos !

  Apreciază

  Răspunde
 4. Vad ca n-ai avansat cu povestirea aia BDSM. Si ma bazam pe tine. O sa scriu peste ceva timp legat de asta, dedicatie pentru tine. Sa-mi adunci aminte.

  Apreciază

  Răspunde
  • Eu am vorbit foarte serios cand am spus ca nu pot. Si e limpede ca abia mai scriu cate ceva. Daca vei dori sa imi faci o dedicatie nu cred ca ai nevoie de aprobarea mea. Blogul si ce scriem pe el presupune libertate de exprimare, inainte de orice.
   Nu iti voi aduce aminte, stiu ca nu uiti. Cu scuzele de rigoare iti reamintesc doar asta: nu am promis nimic. Regret dezamagirea ce ti-am produs.

   Apreciază

   Răspunde
 5. Irinaaaaa, iti confisc renii! Treci acasa! Cling!

  Apreciază

  Răspunde
 6. Pingback: Caus de dorinta « dordedoi

Lasă un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: