Ştii… Ştiu…

Posted on

Ştiu. Mă voi simţi aidoma unui nufăr ce se deschide  dimineaţa, voi renaşte direct din clipa în care mâinile tale se vor desprinde de pe carnea mea, înflorindu-mă. Apoi voi pluti între ceilalţi nuferi până la ofilire. Sper să îngheţ până atunci…

Ştiu. Nu am drept să cer sau să aştept nimic din ce aş putea avea de la tine, astfel că voi fi un hoţ ordinar răpindu-te pe tine de la tine, preţ de o fericire mică. Apoi mă voi da prinsă. Pedeapsa mi-am scris-o singură cu atâta timp înainte, încât voi accepta. Senină.

Ştiu. Ochii îi vei miji într-un zâmbet moale în timp ce îţi închei sacoul şi mă saluţi tăcut din cadrul uşii. Rămâne în urmă-ţi parfumul tău de bun rămas.Şi-oi umbla năuca după el, cât e ziua de lungă, încercând să te recompun din fiecare colţ de suflet pe unde mi-ai cotrobăit curios. Seara voi deschide geamul să intre aerul ca să alung din mine  mirosul tău. Dar voi zace bolnavă până în zorii aşteptării. Îmbrăcata în tine.

Ştiu. Ma voi preface ca nu stiu iubi, doar sa te las pe tine sa savurezi neindemanarea si stangacia mea cu obraji rosii. Si-am sa te las sa ma dascalesti dupa abecedarul tocit in care sunt toate literele  iubirilor lumii. De cand e lumea lume.

Stiu. Imi voi face singura rau incrancenandu-mi dorul, numai ca sa nu ma simt rupta din tine pentru totdeauna. Dar o voi face, fiindca numai asa imi voi inscriptiona adanc si de nesmintit mangaierile tale. Imi va fi bine dupa  aceea.

Stiu. Te va ingrijora ca zambesc trist, dar nu ma vei intreba de ce. Rasul meu se va destepta copilareste cand imi vei gadila talpile si vei sta imbufnat ca nu ma gadil.

Stiu. Imi vei saruta ceafa, incet, cald, lung, iar eu ma voi lipi cu spatele de tine sperand sa-mi mai ramai. Dar nu voi sti cum sa te-opresc.

Fiindca stii. Intre doua atingeri am simtit vesnicia. Intre doua sarutari am trait spaima. Intre doua imbratisari am cunoscut disperarea. Intre doua respiratii am inteles iubirea. Si am stiut amandoi.

Fiindca doare. Si am crutat-o de la nimicnicie savarsind-o atunci si acolo. Ca pe o ciuta impuscata in frunte.

Stiu. Ce aud acum e doar ecoul. Se va stinge.

Stii. Ce simti acum e parfumul meu.

Stii?

Stiu.

 

19 responses »

 1. Redutabilă (şi extrem de dramatic-poetică) încercare de a surprinde inefabilul iubirii!

  Apreciază

  Răspunde
 2. Gânduri bune din partea noastră, Irina. Cu mare plăcere am citit… O după amiază frumoasă, cu iubire în suflet şi gânduri… 🙂
  Un accent:
  „Fiindca stii. Intre doua atingeri am simtit vesnicia. Intre doua sarutari am trait spaima. Intre doua imbratisari am cunoscut disperarea. Intre doua respiratii am inteles iubirea. Si am stiut amandoi.”

  Apreciază

  Răspunde
 3. …o seară bună.

  Apreciază

  Răspunde
 4. Stii……aparent stim atat de multe……
  Eu stiu ca dincolo de aparente, unde realitate e la ea acasa, acolo……acolo nu stim de fapt nimic.
  Nu stim a iubi cu adevarat, nu stim a simti tot ce e de simtit, nu stim sa imbratisam fericirea in starea ei pura…..
  Stim totul si nimic, sau cum bine o spune si mosu: ” ma pricep la toate dar nu stiu sa fac nimic”
  Noapte linistita, Irina 🙂

  Apreciază

  Răspunde
 5. Ştii că ştiu… cât de frumos îţi scrii iubirea.
  Irina, dimineţi însorite să-ţi fie!

  Apreciază

  Răspunde
  • Stiu ca stii, ca stim cu totii. Uneori trebuie doar sa iti acordezi vocea interioara cu cea exterioara si sa confirmi asta, desi…
   ” Toate-s vechi si noua-s toate”
   Toamna dulce sa ai, lunga si blanda…

   Apreciază

   Răspunde
 6. Faptul ca stii ceva te poate duce ,intr-o sfera tare naplacuta, la un momendat nu o sa te mai increzi in nimeni, o sa iti para tare rau cand o sa iti dai seama.
  Concentraza-te mai mult pe „trebuie decat pe a sti sau nu.

  Apreciază

  Răspunde
  • Scumpa cititoare, multumesc pentru sfat. Dar ce ai citit tu nu e o confesiune personala, e o scriere pur literara. Nu e fila dintr-un jurnal. Iar pargmatismul oricum nu prea face casa buna cu mine.

   Apreciază

   Răspunde
 7. Daca din ciuta-impuscata-n-frunte ti-ai potolit mai apoi si foamea dar si setea, inseamna ca stii. Eu stiu ca mi-a placut sa te citesc.

  pe curand

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: