Toamna, ma iarta…

Posted on

O sa incep prin a cere scuze toamnei acesteia, ca sa le duca celorlalte toamne de dinaintea ei, multe… Le-am folosit drept scuza si pretext pentru innegurarile si melancoliile mele, le-am folosit ca umeras pentru tristetile ce mi-au imbracat de atatea ori trupul sufletului.

Iarta-ma, toamna mea. In loc sa ma uiti, m-ai iubit si ai plans deodata cu mine. Ai stiut ca vreau sa simt cum mi se petrec degete de iubire prin par si imi trimiteai vantul tau. Uneori mi-l trimiteai pe cel vioi, care ghidus, ma ciufulea facandu-ma sa iti zambesc, chiar de zambetul mi-era impaturit in buzunarelul de la piept ca o batistuta parfumata, cum imi daruia odata bunica.

Mi-a ghicit pasii de atatea ori si mi i-a indrumat molcoma spre locuri unde ochii mei se intalneau cu aleile amintirilor din tineretea mea. Mi-a ascuns lacrimile de priviri iscoditoare uscandu-le imediat cum apareau la coltul ochilor.

Toamnele mele, Doamnele mele, ma inclin.

Ele m-au invatat cel mai bine sa ma accept si sa ma iert, ele mi-au aratat punti cand picioarele pareau sa se incurce in smarcuri si ierburi urat mirositoare.

Si o sa inchei aici scrisoarea catre toamna.

Fiindca ma duc sa traiesc putin.

Tot toamna mi-a amintit ca pentru mine traiesc si am trait tot mai putin, iar toamna mi-a amintit ca iarna nu e departe.
Tot ea, buna de ea, m-a invatat cu gustul de vin nobil al regretului. Sa mi-l beau pana la fund, pana la ultima picatura. Si sa nu mai ramana nici un strop de regret. Nici macar aroma.

Nu plec nicaieri, ma veti gasi mereu in viata mea.

14 responses »

 1. Ce dragă ne poţi fi în starea asta ! Te iubim ! 😉

  Apreciază

  Răspunde
 2. ” Cade o frunza,si-un sentiment se-nfasoara in jurul ei….”

  Apreciază

  Răspunde
 3. Da, asa este, asa simt.

  Apreciază

  Răspunde
 4. Imi va fi dor de tine si de toamna ….

  Apreciază

  Răspunde
 5. Frumos ai descris totul sub umbrela toamnei… adevarul este.. oricat ai fi de optimist sau de vesel, toamna este melancolie prin definitie.

  Apreciază

  Răspunde
 6. deseori oftez că nu mai sunt adolescent…acum regret că atunci n-am ştiut să mă bucur mai mult de viaţă… acum, adun toamnă după toamnă pentru o zi de primăvară….vorba celui care-a zis-o!

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: