Cel mai bun lucru in viata este sa iubesti-repostare

Posted on

Romanul meu este un oras relativ micut, insa aseara a devenit mult mai mare si mult mai important datorita unui tanar absolut remarcabil si deosebit de inzestrat cu talent muzical: Cristian Prajescu.

Aseara, acest tanar a cucerit multe inimi cu vocea si cu melodia cu care a participat la preselectia pentru Eurovision 2013. Si are doar 16 ani. A fost supranumit de unii specialisti drept Bryan Adams al Romaniei. M-am bucurat enorm ascultandu-l, bucuria fiindu-mi intrecuta doar de faptul ca a fost intre cei 6 care au intrat aseara in finala de pe 9 Martie.

M-a facut mandra sa fiu romascanca. Si mai mult de atat, intamplator sau nu, baiatul este fiul unor fosti colegi de-ai mei de liceu, Daniel si Cristina Prajescu. Dupa umila mea parere, are chipul si delicatetea mamei si vocea speciala mostenita de la tata. Restul e meritul muncii sale si a talentului in muzica, deoarece a iubit muzica de foarte micut. Mi-l amintesc si acum, cu cutia de la vioara intr-o mana, alaturi de mama sa si fratiorul mai mic.

Nu voi irosi vorbe, fiindca talentul are nevoie de suflet ca sa ajunga departe. Imi doresc nespus ca aceasta melodie si acest tanar sa ne reprezinte la Malmo, insa dupa gustul amar al anilor precedenti, dupa felul in care se jurizeaza la noi in tara, ma tem ca nu va prima talentul interpretului si melodia in care acesta isi pune tot sufletul. Ma tem ca alte ratiuni meschine vor trimite la Eurovision o formatie, sau o asa-zisa vedeta care ne va face doar un singur serviciu noua, ca tara. Nu vom fi in pericol sa organizam noi Eurovisionul in 2014. Poate ca par subiectiva si usor categorica, insa m-am saturat sa imi fie rusine ascultand intrepretarea romaneasca la acest concurs. Vreau in seara concursului european sa ma simt ca aseara: mandra, cu inima atinsa.

Pentru ca asa cum spune si Cristian in melodia sa:

Cel mai bun lucru in viata este  sa iubesti...

Un răspuns »

  1. Eu cred ca este un tanar talentat. Si mai are nevoie doar de putin noroc. Oricum, deja a avut o sansa mare pe care a folosit-o foarte bine.

    Apreciază

    Răspunde
  2. La sugestia ta am cautat videoclipurile de la semifinalele Eurovizion si chiar mi-a placut Cristian. Cu atat mai mult cu cat atat el cat si prietenul si colegul ce a compus piesa (versurile din cate am inteles) sunt tineri si incearca sa se faca auziti pe „calea cea grea”.

    Pe de alta parte concursul asta e destul de imbecil… subliniaza la maxim faptul ca „interesul poarta fesul” cu mult dincolo de granitele noastre. Tot ce putem face e sa ne bucuram cand apare si cate o floare ce poate aduce primavara in muzica atat de industrializata.

    Apreciază

    Răspunde
    • Claudia, versurile si muzica sunt creatia lui Sergiu Rudich, care e si profesorul lui de muzica de la Scoala de Muzica Sergiu Celibidache. Avea melodia, ii lipsea vocea. Auzindu-l pe Cristi a stiut ca e pentru el, desi nu e genul de melodie care ” se poarta” acum. Au fost niste temerari dorindu-si sa ajunga unde au ajuns. Celalalt pusti, Sebi Tudor e colegul de clasa si prietenul lui Cristi, el asigurand partea de backing vocal, fiind la randul lui un talent nativ.
      Imbecilitatea concursului e dovedita in ani. Cristi isi va urma calea, sunt convinsa, si ce ma impresioneaza e ca nu se lasa afectat, ba chiar ignora cat poate de mult rautatile venite de la ” consacratii” genului.
      Te imbratisez cu drag. Sa ai o primavara dupa cum ti-e sufletul, Floare de Colt.

      Apreciază

      Răspunde
  3. Pingback: Opiniile mele

  4. Wow, superb!
    Totusi, trebuie sa inteleaga ca el nu este o persoana, un artist care sa faca parte din categoria de trimis la Eurovizion, cel putin ca si reprezentant al tarii noastre. Are voce, are emotie, transmite starea lui ascultatorilor si nu-l vad genul care sa se bataie intr-un mod prostesc pe scena. Din nefericire „ai nostrii” cam trimit pentru a ne reprezenta la Eurovizion doar specimene care detin „calitatile” mai sus mentionate.

    Apreciază

    Răspunde
    • Cum am spus, sunt usor subiectiva! 🙂
      Ma bucur nespus macar pentru ca ti-a placut prestatia lui, desi e un ” necunoscut” pentru ” greii” din muzica usoara romaneasca. Multumesc pentru trecere si gand bun.

      Apreciază

      Răspunde
  5. Pingback: Cu drag, pentru voi toate ! | Gară pentru doi

  6. cristian oprea

    Cel mai bun lucru in viata este sa iubesti dupa ! Dar oare e un lucru ?

    Cum centrul istoric al Romanului se macina pe zi ce trece, cred ca numai MUZICA l-ar mai putea scoate din catacombe. S-ar putea ca aceasta melodie sa insemne primul perete…

    Apreciază

    Răspunde
    • Tot ce se poate. Si ai atins un punct sensibil pentru mine, si tind sa cred ca pentru mai multi romascani. Centrul istoric. Se intampla ca eu lucrez chiar in acea zona de vreo 14 ani si ochii mi-au fost martori indurerati la aceste prabusiri.
      Sper ca aceasta melodie sa insemne, mai inainte de orice altceva, un inceput bun in muzica pentru acest baiat. Iar noi sa nu ne limitam doar la mandria de a-i fi concetateni. De aceea am ales sa il promovez cat si cum pot si virtual, si real.
      Inca mai am puterea sa cred in talent, bine, educatie, valori…
      Ma bucur sa constat ca stii atat de multe despre urbea mea micuta.

      Apreciază

      Răspunde
  7. Îţi mulţumesc pentru like! Îi doresc mult succes lui Cristian al tău şi al nostru !

    Apreciază

    Răspunde
  8. Cred că ai dreptate.
    Şi în aprecieri, în dubii.
    Nu te vedeam atât de energică, în patriotismul local.
    Dar, de ce „urbea mea micuţă?”

    Madi şi Onu

    Apreciază

    Răspunde
    • Pentru ca Romanul chiar e o urbe micuta printre ceilalti uriasi ai Moldovei sau ai tarii. Uriasa in sufletul celor ce mai cred in acele lucruri rare si bune ce mai apar. Am fost dintotdeauna un sustinator al celor ce au reusit sa ne faca sa fim mandri concitadini, doar ca in ultimii ani se intampla tot mai rar. Moldovenii sunt oameni calzi si sentimentali, iar baiatul asta ne-a amintit ce simplu e sa fim uniti.
      Poate asa se explica voturile multe primite in primele minute, fenomen care a parut sa ii surprinda, deranjeze si sa deschida o cutie a Pandorei atat de uzata de cei ce au deja un nume in muzica.
      Multumesc pentru trecere…

      Apreciază

      Răspunde
  9. Irina, oricum nu cred ca pot românii sa organizeze un Eurovizion. Apoi,nu mereu melodiile te fac sa-ti fie rusine, mie mi-au placut foarte mult,de exemplu,Paula si Ovi.
    Uite,suntem din acelasi judet 😉

    Apreciază

    Răspunde
    • Paula si Ovi au fost o exceptie. Asa cum cred ca si Cristi este, cu atat mai mult cu cat este un ” necunoscut” si mai e si doar un copil. Am scris acest articol din pura mandrie si as fi facut si o continuare in care as fi subliniat lipsa de profesionalism a unora dintre cei care l-au atacat pe nedrept, insa stiu ca nu de asa ceva are el nevoie. Doar sa fie sustinut sa nu isi piarda increderea in el.
      Ma bucur sa stiu ca suntem din acelasi judet! E mica de tot lumea! Bun venit la mine…

      Apreciază

      Răspunde
  10. Pingback: 1267 | Printre extreme

Lasă un comentariu