Plăsmuire

Posted on

Se îndreptă de nenumărate ori spre oglindă în ultima jumătate de oră. Îşi aruncă priviri încruntate. Nu, nu părea să fie nimic vizibil. Până la urmă îşi va face curaj şi va ieşi. Sigur se va întâlni cu toanta de baba Ioana de la parter care o va unge cu zâmbetul ei libidinos când o va vedea coborând scările. Toc-toc, tocurile ei o vor scoate pe baborniţa nesuferită la uşa înainte că ea să iasă din scară liniştită. Parcă e GPS de scară baba asta!

Dar cu ce să se îmbrace? Nimic nu o mulţumea. Acum îi reveneau duios în minte reproşurile calme şi calde ale iubitului ei: ” Tu ai nevoie de o zi în avans doar să îţi alegi hainele, mă doare că te stresezi tu, mie îmi place cum îţi stă, orice ţi-ai aşeza pe ţine. Uite, cu tricoul asta, care mă face să cred că e singură piedică între ochii mei şi pielea ta, îţi stă cel mai bine…” Şi îi zâmbise senzual. Senzual? Sau…? Noo, e ştiut că bărbaţii nu ne înţeleg de ce ne complicăm. Un tricou care abia acoperă e mai mult decât sexy pentru ei.

Aşezată puţin stresată pe aceste gânduri îşi trecu ochii prin dulapul ticsit. Nimic nu o ” chema”. Ce să iau? Ce să iau? E cald, e mult de mers… Hm… Costumul vernil? E cam lălâu. Fusta roz şi ia albă de in, aia brodată peste sâni, aia care îi place lui. Daaa, şi săndăluţele albe cu şireturi copilăroase până sus pe glezne. Părul? Pff! Puţină spumă şi e gata. Machiajul cât mai simplu şi discret. Da, desigur, asta durează cel mai mult.

După trei sferturi de oră se privi în oglinda de pe uşa băii. Divină imagine! Îşi zâmbi firav. Nu se asorta cu ce simţea. Pe dinăuntru era furtună care stătea să izbucnească în privirile speriate.
*

O priveam cum stătea pe canapeaua din faţa mea. Îşi fixa unghiile de parcă aştepta un răspuns de la ele. Picioarele frumoase păreau încordate, iar genunchii se sufocau între ei de atâta apropiere. La un moment dat se simţi privită şi se uită încruntată înspre mine. I-aş fi zâmbit, dar simţeam că nu are nevoie. Mă măsură scurt şi îşi coborî iarăşi ochii. Scoase telefonul şi începu să scrie febrilă mesaje. Ridica tresărind privirea doar când se deschidea uşa din dreapta ei. Mai era cineva înăuntru. După câteva zeci de minute fu chemată. Am mai văzut statura asta şi privirea doar în filmul ” Ioana D’Arc”. M-aş fi dus să o iau de mâna, dar m-am abţinut. Picioruşele svelte tremurau în timp ce intră pe uşă.

*

După un timp reapăru pe aceeaşi uşă pe care intrase. Arăta ca o stafie. Se întrepta cu paşi nesiguri spre ieşire, în timp ce vorbea la telefon:

” Pui, am rezolvat. Sunt bine. O să iau un taxi spre casă, nu trebuie să te învoieşti să vii. Fă-ţi treaba, ne auzim. Eu oricum mă bag în pat. Mă suni când termini, da? “

Închise telefonul şi se sprijini de perete. Furtuna de mai devreme se transformase în ploaie liniştită. M-am apropiat de ea încercând să o ajut cumva. Mi-a mulţumit, dar m-a refuzat politicos. ” Mă descurc, doamnă. Îmi apare taxiul imediat.”

M-am întors pe scaunul meu. În urmă cu ceva vreme treceam prin acelaşi tip de furtună şi spaimă. O înţelegeam şi aş fi mângâiat-o. Atât.

Nu ne dă nimeni dreptul de a fi Dumnezei închipuiţi. Orice decizie costă. Mai mult decât ar putea gândi o minte care respiră în bancnote.

Fata blondă cu picioare frumoase şi lungi a ales. Omeneşte. Cu teamă. Cu spaimă, cu vină.

Totul pentru o întâmplare ce nu avea cum să fie doar o întâmplare.

M-a încercat un sentiment egoist de bucurie. Am fost fericită că nu mi-a fost dată putere de zeu închipuit. Fericită şi mică.

În faţă maiestuozităţii vieţii…

*

Fragment plăsmuit…

10 responses »

 1. Cat am asteptat sa mai citesc ceva de pe DOR DE DOI!!! Fragmentul este superb! Ca si toate celelalte scrieri de altfel,,,

  Apreciază

  Răspunde
 2. Mă bucur că te-ai întors la noi!
  Te îmbrăţişez cu mult drag!

  Apreciază

  Răspunde
 3. Bine ai revenit Irina!
  Ne-au lipsit rândurile tale. Într-o oarecare măsură ştiam te vei întoarce.
  Trec toate în viaţă; şi bune şi rele. Dar e păcat să nu poarte amprenta dorului de doi.
  Îţi doresc senin în suflet!

  Apreciază

  Răspunde
 4. Scuze de spam, te anunt ca am mai deschis doua bloguri care n-au legatura cu advertorialele. 
  Daca iti face placere sa ma citesti te astept pe blogurile mele, macar din curiozitate. Si daca vrei sa ma adaugi la BlogRoll, anunta-ma sa te adaug si eu pe ele.
  http://literestacojii.com este un blog literar.
  http://adolescentisenzationali.wordpress.com este un blog special pentru tineri, in care dezbat toate problemele lor.
  Iti multumesc, te pup!

  Apreciază

  Răspunde
 5. Multa sensibilitate si talent… Suflet de Femeie, cu majuscula…

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: